Alla inlägg den 20 april 2016

Av lekling - 20 april 2016 18:06

Har idag haft hemtjänst. Det är ju onsdag :). De sista veckorna har det varit vikarier så även idag. 


Det började med att personen kom 2 (!) timmar för sent. Eftersom de tvättar i tvättstugan är det lite vanskligt eftersom man efter en timme får ta tvätt tiden om ingen börjat tvätta. Där hade jag/vi tur. De ska ju dessutom renbädda. I det här fallet gjordes det så att sängkläderna togs bort  och sen gick personen ner i tvättstugan. När personen kommer upp igen frågas det om jag har disk. Jag svarar ja. Personen går in i köket och sen börjar suckandet under tiden personen diskar. Jag ligger i soffan eftersom sängen ännu inte är bäddad. Så jag hör ju hela tiden hur det suckas. Till slut säger jag rakt ut. Du kan strunta i resten för jag orkar inte höra suckandet. Svaret blir jag suckar inte. Jag hör hur du suckar säger jag. Då heter det att jag ska vara tacksam för hjälpen och det är faktikst fler som behöver hjälp. Jag upplyser personen om att det lagas mat här var sjätte till åttonde månad här och att det varit en sådan period (inte för att personen hade med det att göra). Då ändras tonen, men personen avslutar inte diskandet utan det får jag göra och torka bänken. Personen har gått när jag gör detta.


Personen kommer tillbaka och hämtar "tvättkorgen" (har en ikeakasse som tvättkorg) för att kunna bära upp de rena kläderna. Tycker iofs att man lämnar det i tvättstugan och tar med sig det när man är klar, men det är väl en smaksak. Försvinner igen och kommer upp med tvätten. Jag sätter mig på en pall och börjar hänga tvätt. Istället för att hjälpa till med det (är deras jobb att göra, men jag ville bli av med personen så fort som möjligt) så bäddas sängen. Det har då gott 2(!) timmar sedan sängkläderna togs bort. Jag tillbringar ju ca 23 timmar per dygn i sängen 350 dagar om året. Har jag tur kan jag göra något annat övrig tid. Under denna tid låg jag i soffan. Kan ju tyckas att det inte spelar någon roll men för mitt mående gör det det. 


Under tiden personen bäddar sängen frågar jag om personen bokat ny tid i tvättstugan. Svaret blir jag till den femte. Jag säger det är ju en torsdag och ni kommer ju hit på onsdagar. Detta resulterar i att personen i fråga vill gå ner och kolla så att det blev rätt. Om det var rätt eller inte vet jag inte, men jag hoppas att det är rätt nu. Personen tar soporna med sig. Både det som ska sorteras och vanliga hushållssopor. Kastas på samma ställe här men i olika kärl. När jag säger att personen ska sortera så ser personen sur ut för det. Påsarna med det som skulle sorteras slängdes också. Väldigt miljövänligt eller inte då.


Detta är en del av det som hände men inte allt. Var fler gånger det ringde på dörren av olika anledningar. Så här sitter jag och undrar varför min energi ska gå till sånt här då jag faktiskt har så lite :(


Tjingeling till nästa gång   

Ovido - Quiz & Flashcards