Alla inlägg under januari 2014

Av lekling - 6 januari 2014 22:12

Höll ju på att glömma att skriva lite här idag. Har pratat lite i telefon med trevliga människor idag. Och så har jag mailat för att ta reda på mer om hemtjänst. Fick nämligen för mig att det var tisdag idag ha ha ha. Ja ja jag får väl kanske svar imorgon då när det verkligen är vardag   .


Tjingeling till nästa gång   

Av lekling - 5 januari 2014 15:56

Borde kanske ha döpt det här inlägget till så här fungerar det för mig men nu blev det inte så   


Vaknar, ligger i sängen tills jag känner att kroppen orkar gå upp. Går på toaletten. Tillbaka till sängen för att vila/sova. När kroppen nästa gång säger att det är ok vänder jag på mig och startar datorn ( ja men precis har numer allt placerat i sovrummet). När datorn har startat försöker jag sitta upp en stund så jag kan vara lite på internet. Vilar. Tittar på film/tv-serie. Vilar. Värmer mat i micron (eller lagar beroende på vad som behövs). Vilar. Tittar på film/tv-serie och äter (tänk vad bra sällskap jag har :)). Vilar. Tittar på film/tv-serie. Vilar. Fixar något att äta. Vilar. Tittar på film/tv-serie och äter. Vilar. Tittar på film/tv-serie. Stänger av datorn. Vilar. Startar surfplattan för då kan jag ligga ner i sängen och göra det jag ska/vill göra. Dagen är slut och det är dags att sova. 


Sedan jag blev sjuk så har det varit så att man gör något sen vilar man och sen gör man nästa grej och så vilar man osv. Skillnaden nu är att man får kämpa för att göra något litet för att sen vila. Så det känns som det har blivit omvända världen. Alltså ännu mer vila ch ännu mindre tid att göra något på. Stunderna jag kan vara uppe stående är korta. Sitta upp är något längre som tur är för då kan man t ex diska, laga mat. Jag har ändå tur eftersom jag fortfarande orkar titta på film/tv-serier. Tänk vad tråkiga dagarna skulle vara annars.


Tjingeling till nästa gång   

Av lekling - 4 januari 2014 14:01

Ny dag nya utmaningar brukar man ju säga. Så idag har jag lagat mat. Det gick väl bra eller så här det blev i alla fall gott :). Resten av dagen har/kommer att bestå av vila. Medan maten blev klar lyckades jag plocka in den rena disken i skåpet. Det var ju bra :). Nu mer vila.


Tjingeling till nästa gång   

Av lekling - 3 januari 2014 18:46

Diskade ju igår så idag har jag tillbringat i sängen. Jag vet det hade ni ju inte hört förut ha ha. Men idag ännu mer än vanligt. Sitta går hyfsat men stå går nästan inte alls. Ja ja dagen är snart slut och en ny dag tar snart sin början :-D


Tjingeling till nästa gång   

Av lekling - 2 januari 2014 11:08

Har inte kommit på något vettigt att skriva här idag ha ha. Men det är klart det är ju min blogg så vem har sagt att det måste vara vettigt. Dag 26 i sängen blir det i alla fall. Ska kanske men bara kanske se om kroppen tillåter att jag diskar idag. Vem vet? Inte jag inte än i alla fall :).


Tjingeling till nästa gång   

Av lekling - 1 januari 2014 10:20

Nytt år = nya utmaningar eller nåt sånt   


De senaste 25 dagarna (i dag inräknat) har jag varit sängliggande. Hur kul är det? Men jag är glad ändå för jag kan än så länge titta på film/tv-serier. Tänk vad tråkigt det skulle vara om jag inte kunde det. Just nu tittar jag på CSI Miami och är på säsong 6    . Varför ligger jag då i sängen? Jo jag har bl a fibromyalgi (fibromyalgi.se) och ME (rme.nu) och det sistnämnda gör att jag just nu inte kan vara uppe längre stunder. Just nu kan jag inte städa, inte tvätta och inte handla. Men sånt där är ju praktiska problem och till för att lösas även om jag inte kommit på lösningen ännu  . Men det kommer väl till mig förr eller senare coh troligen det sistnämna  . Varje dag mår jag illa, har huvudvärk, fryser, har hjärtklappning och står man upp för länge så hamnar man på golvet. Förr eller senare hoppas i alla fall jag att det blir bättre  . Det som är lite tråkigt är att jag så ofta nu inte orkar prata i telefon och det är ju mitt sätt att kommunicera med omvärlden. Som tur är så har jag förstående vänner så vi pratar när jag kan   


Ska försöka skriva lite mer i den här bloggen även om det kanske inte blir så långa inlägg.

Tjingeling till nästa gång   

Ovido - Quiz & Flashcards